Het leerplatform voor financieel dienstverleners
die werken aan mobiliteit

Het leerplatform voor verzekeraars die
gebruiksvriendelijkheid eisen

Het leerplatform voor de industriesector die
duurzame inzetbaarheid stimuleert

Het leerplatform voor overheidsinstellingen die een
leven lang leren stimuleren

 

Stork: User-first principe

Stork had een sterke eis voor hun leerplatform: de adoptie moest hoog zijn. Daarom koos Stork voor het meest gebruiksvriendelijke leerplatform voor organisaties: Springest Go. 

“In plaats van 5.000-10.000 losse facturen krijgen we er nu 100 per jaar. We lopen minder opleidingssubsidies mis. Ook sluiten we meer studieovereenkomsten. In meer directe termen krijgen we nu korting over alle opleidingen, zonder de grootte of kwaliteit van het aanbod te beperken.

“Door Springest Go besparen we nu 15% op op alle kosten omtrent het leren.”

Arjan de Bruijn

Manager Academy, Stork

ING innoveert in een Leven Lang Leren

Stefaan Stroo, HR Project Manager bij ING België is medeverantwoordelijk voor de implementatie van Springest Go. Wij vroegen Stefaan over de visie op leren van ING en de business case voor het mobiliteitsplatform dat deze visie uitvoert.

Lees in Stefaans woorden hoe ING respectvol omgaat met duurzame inzetbaarheid, mobiliteit en de uitdagingen van een veranderende markt.

“We hebben nu een bijna oneindig aanbod aan opleidingen, zonder dat wij honderden facturen moeten verwerken of moeten onderhandelen over korting. Dit maakt ons leven gigantisch veel simpeler en bespaart ons twee-tot-drie FTE op jaarbasis.

Stefaan Stroo, HR Project Manager ING België

Winnaar ‘Kroon op het werk’ 2016
maakt vitaliteit toegankelijk

Carglass, marktleider in voertuig glasherstel en reparatie, integreert voortaan opleidingen in Carglass Vitaal via Springest, de site waar je alles vindt om naast je werk te leren. Carglass Vitaal is een interne webshop met gezondheidsbevorderende initiatieven die het bedrijf onderneemt ter bevordering van duurzame inzetbaarheid. Eerder dit jaar won Carglass al de ‘Kroon op het Werk’-award voor zijn beleid op dit gebied.

“Springest is een moderne, vooruitstrevende partij, met een visie op leren, ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid, die heel erg goed past
bij onze DI-practice.”

Jurre Pellikaan

HR Business Partner, Carglass

Aegon: het begin van Go

Aegon was een van de launching customers van Springest Go. Sinds 2012 kunnen medewerkers van Aegon zelfstandig opleidingen zoeken en boeken binnen het aanbod dat hun werkgever vooraf selecteert.

“Flexibel, snel schakelend en vernieuwend. Springest Go is de toekomst van Learning & Development Management. De investering verdient zichzelf ruimschoots terug.” René Castelijns

Sr. Opleidingsadviseur, Aegon

Een nieuwe academie voor het CAK

Het CAK integreert Springest Go in haar ‘CAK Academie’, een compleet portal inclusief competentiemanagement-functies. Alle onderwerpen en trainingstypen zijn in deze academie te vinden.

“Voor ons was het vooral belangrijk leren laagdrempeliger en makkelijker te maken. Mensen activeren door hen meer eigen verantwoordelijkheid en regie te geven op dit gebied. Niet alleen zodat zij makkelijker zelfstandig aan de slag gaan met hun ontwikkeling, maar ook om het gesprek hierover te activeren.” Eugenie Winkelman

Manager HR Development, Het CAK

Vragen over - of aan - onze referenties?